Kategóriák

SoyPrint Webshop

Hírlevél

Mint az köztudott a nyomtató tonerek, és patronok veszélyes összetevői miatt nagy terhelést jelentenek környezetünk számára. Jó hír az hogy már van lehetőség arra, hogy csökkentsük e környezetterhelő hatást.

A világban évente körülbelül 350-375 millió üres patron vagy tonerkazetta kerül hulladékként szemétbe és ez a szám csak növekszik, melynek mértéke közel 12%. Ugyan az újrafelhasznált nyomtatópatronok és tonerek népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években, ennek ellenére a tintapatronok 70% míg a tonerek 50%-a még mindig nem újrahasznosított. A szemétbe került tonerek lebomlási ideje 450-1000 év közé tehető. A SoyPrint lehetőséget biztosít a felhasználójának, hogy hozzájáruljon egy „zöldebb” környezetet kialakításához.

A SoyPrint Biotoner forradami újítás a lézer technológiájú képalkotásban, hiszen amellett hogy költséghatékony, lehetőséget ad a használójának, hogy hozzájáruljon környezetére gyakorolt terhelés csökkentésére.

Az amerikai PRC Technologies fejlesztő cég 2010 nyarán egy környezetbarát, - és a nyomtató kellékanyag piacon - forradalminak számító áttörést jelentet be az Egyesült Államokban az irodai nyomtatás területén. Az év közepétől bevezették az első, génmanipulációtól mentes szójababból/szójaolajból származtatott toner porukat. A fejlesztéseknek, és gondosan lefolytatott teszteknek köszönhetően a legtöbb és legnépszerűbb típusú nyomtatóhoz használatos tonerkazetta elérhető e környezetbarát megoldással, mely termékcsaládot SoyPrint névre kereszteltek.

SoyPrint márka Közép-kelet európai licensz tulajdonosa a 2009-ben alakított IMG Solution Kft. melyet az alapító tulajdonosok elsősorban informatikai, irodatechnikai piacon felmerülő beszerzésekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos igények magas színvonalú és környezetbarát kielégítése miatt hoztak létre, amelyben az alapító tulajdonosok több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Mottónk a ZÖLD irodai környezet megteremtése.

SoyPrint termékcsalád olyan kifejezetten környezetbarát előállítási technológiával készült nyomtatópatronok és tonerek gyűjtőneve, amelyek jelenleg világszerte és Magyarországon forgalmazott legismertebb irodatechnikai berendezés-gyártók (HP; Canon stb.) készülékeivel 100%-ban kompatibilisek.

A termékcsalád kifejlesztésekor az energiatakarékosság, a környezeti fenntarthatóság és a környezettudatosság voltak azok a meghatározó szempontok, melyek mentén egy újszerű és innovatív ötlet valósult meg.

Tudta-e?

 • Egy hagyományos toner előállításához hozzávetőlegesen 3-5 liter kőolaj szükséges.
 • Évente 44 millió festékkazettát használnak el Európa országaiban, ami legalább 132 millió liter kőolaj felhasználásával jár.
 • Az olaj magas világpiaci ára miatt egyre drágábbak a hagyományos tonerkazetták.
 • Több mint 15 éve használnak szójatintát hírlapok és folyóiratok nyomtatásához.

 

Miért jó választás a biotoner?

 Mert a SoyPrint koncepciója alkalmas arra, hogy:

 • Kedvezőbb árfekvés mellett a gyári minőségnek megfelelő terméket használjon.
 • Ezáltal a felhasználók gazdasági szempontból megtakarítást realizálhassanak.
 • A fenntartható és tisztább környezethez hozzájárulhasson.
 • A felhasználók 100%-os környezetbarát terméket használhassanak.
 • Az elhasznált toner és tintapatronokat zárt technológiai körben újrahasznosítsa.
 • Az iparágban keletkező hatalmas mennyiségű veszélyes hulladékot csökkentse.

 

Előnyök

 • Zöldebb - Újranövő nyersanyagok!

  A szója egy újranövő nyersanyag - mely alapanyaga a Biotonernek - ez által a SoyPrint® biotoner előállítása nem jár kőolaj felhasználással.
 • Környezetbarát!

  Ez a technológia 3-5 liter kőolajat továbbá 3 kg műanyaghulladékot takarít meg nyomtató kazettánként, ráadásul a már kinyomtatott papírt is egyszerűbben és kedvezőbben újrahasznosítható.
 • Egészségesebb - Óvja az egészséget!

  A nyomtatáskor lényegesen kevesebb a károsanyag-kibocsátás: pl. benzol, toluol.
 • Kedvezőbb - Kisebb költségek!

  SoyPrint® biotonerek átlagosan 20 %-kal olcsóbbak, mint a hagyományos tonerek.
 • Nagyobb teljesítmény!

  SoyPrint® biotonerek felhasználásával kb. 10 %-kal nagyobb nyomtatási kapacitás érhető el.
 • Élénk színek – jó minőség!

Hátrányok

 • Nem ismert

Minőség

Az évek során a nyomtató kellékanyag piac technológiája sokat fejlődött. Az előállított termékek a legmagasabb amerikai és német minőségi elvárásoknak is megfelelnek. Az előállított termékek szigorú tesztelésen esnek át ennek biztosítéka a gyártó üzem ISO 9001 és 14001 minősítése. Továbbá feltétlen hiszünk abban, hogy elképzelésünkkel, és ezzel az új technológiával hozzájárulhatunk egy élhetőbb környezet megtartásához a környezetünkre gyakorolt terhelés csökkentéséhez.


Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Telefon:+36 1 7000 667

E-mailt küldök